Baka, baka liten kaka

baka

Dvärghönsäggen är ju något mindre än de frukostägg som man köper i affären, mindre men med lika stor gula så det blir en mer gyllengul sockerkaka.
Normalt har man 3 köpeägg i det recept vi brukar använda så vi får ta minst 4 fast oftast tar vi 5 då vi tycker det blir godare.

Nog är det mycket roligare och godare att baka på egna ägg och kanske lite extra roligare för ett barn att få baka på de ägg som hönorna har värpt och man fått vara med att plocka in.

Så här brukar vi göra våra sockerkakor:
4 - 5 dvärghönsägg
3 dl socker
200gr smält smör
1/2 dl vispgrädde
3 dl mjöl
1,5 msk krossad kardemumma
2 tsk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver

45 min i 175 graders värme

Vi smaksätter ibland med 1 dl kokos
eller
med äppelskivor doppade i kanel och socker
eller
ca 1 dl hackad mandel