Gå till innehåll

Uteburarna

uteburar

Uteburarna har vi gjort med hjälp av hundgårdssektioner som är 180 cm höga vilket gör att vi med lätthet kan gå in till djuren och vara med dom.

För att säkra våra djur har vi lagt nät över burarna så att inte rovfåglar, ja även för katter eller andra bra klättrare, skall komma åt våra djur och komma dom till skada. Under hönsburen ligger ett tjockare nät som vi täckt med jord och sand.
Under kaninburen, som står på ett gammalt växthusfundament, ligger sten täckt av jord så kaninerna inte kan gräva sig ut. På så sätt har vi säkrat burarna.

I hönsburen finns ett mindre el-uppvärmt hönshus. Här finns även gott om sand så de bl.a. kan sandbada. Vi har även satt upp paraply som ett extra regn- och solskydd. En buske i buren för syns skull. På buren har vi ordnat med klätterväxter som klär in buren.
(2017-06-18) Vi har utökat hönsens bur med några kvadratmeter. Visserligen ett provisorium då de burdelar vi beställt först kommer först i mitten av augusti. Fram till dess har ena gaveln satts med ett provisoriskt nät.

I kaninburen har vi ordnat med jordhög så att kaninerna har något att gräva i, så vi slipper klippa deras klor med på det viset, men huvudskälet är deras behov av att gräva. Här finns även kaninhus och annat som kaninerna kan söka skydd i och klättra på.
Sedan början av 2018 så har vi även här satt in ett litet hönshus där en av våra tuppar bor med sin höna.

Undulaterna har vi i två stora burar. På sommaren flyttar vi ut undulatburarna på altanen.

 

 

 

 

 

Copied!