Gå till innehåll

När oturen är framme

Tyvärr är det så att man ibland kan ha otur och ens hönor faller ifrån. På senaste tiden har vi mist våra svarta unghönor, Lucy och Halta Agda, bara efter ca ett år.
Även om nu Snövit ligger på ägg och ruvar så har vi skaffat 3 nya kycklingar, 2 vita friserade och 1 svartvit.
Dom nya kycklingarna får gå i en egen liten inhägnad i hönsgården ett par veckor innan de helt får ansluta sig till de övriga hönsen.

Jag törs inte riktigt lita på att Snövit lyckas ruva fram kycklingar och att det blir hönekycklingar. Några av äggen hon ruvar på kommer från Lucy, så kanske hon ändå kommer att ge avkomma - en får se.

2017-07-23


Ja, ibland har man verkligen otur.

Inatt så dog min fina vackra tupp och de tre nya kycklingarna.
Så idag har jag storstädat det lilla hönshuset ordentligt och får bara hoppas att de andra hönsen klarar sig. Har jag tur så kanske Snövit lyckas ruva fram kycklingar på de ägg hon sporadiskt ruvar på, men jag har inte för stora förhoppningar.

Nu är det bara att hålla tummarna att de höns jag har kvar är så motståndskraftiga att de överlever.

2017-07-24


 

Idag så miste vi hönan Teckla, det var inte helt oväntat då hon senaste året har haft en stor böld vid krävan men ändå varit pigg. Så tuppen Rufus har blivit änkeman så vi får lov att skaffa en höna till honom.
Om vi har tur så får vi kycklingar från Snövit och Alvin då hon nu ligger stadigt och ruvar på 8 ägg, så om vi inte hittar någon annan höna till Rufus kan han kanske få någon av Snövits kycklingar då de vuxit till sig.

2018-04-24

Copied!