Gå till innehåll

Tupp problem

Förra våren fick vi fram 2 kycklingar, tuppar. De har fungerat bra fram tills nu att ha dom i samma hönsbur. Men så en dag för ca 2 veckor sedan var det ett herrans liv i hönshuset då jag kom för att öppna åt hönsen. Tupparna slogs hej vilt så fjädrarna flög åt alla håll.
Det var bara till att sära dom och låta tuppen Rufus flytta över till kaninernas bur, vilket har gått riktigt bra. Vi har plåstrat om tupparna och de återhämtar sig fint.
Nu har hönan Teckla fått flyttat över till Rufus och kaninerna. Teckla och rufus är båda sk. friserade höns. Tuppen Alvin bor kvar med Snövit i den gamla buren.
Nu är det bara att hoppas att inte det blir allt för många tuppkycklingar i vår, för dom måste vi göra oss av med.

2018-02-21


Den tuppkyckling som kläcktes i september 2018 har fram till idag varit kvar hos oss. Men idag fick vi avyttra honom då han sista veckan börjat bli utfrusen av de övriga i gruppen och ganska hårt hållen av den gamla tuppen.
Det är klart, det är inte så lätt att göra sig av med en tupp som man fäst sig lite vid och som man har fött upp, men nöden har ingen lag och man kan ju inte ha hur många tuppar som helst.

2019-02-02

Copied!